Voor opleidingen is de keuze reuze en soms zie je door de bomen het bos niet meer in paardencoach land. Wat ons daarin vooral opviel was dat er nog geen kwalitatief goede en voor vrijwel iedereen betaalbare, praktische opleiding tot paardencoach was. Daar is met Dé Paardencoachopleiding verandering in gekomen!

Een kwalitatief goede, betaalbare en praktische vakopleiding tot basis paardencoach voor € 1.495,00 exclusief BTW.

Deze opleiding is voor iedereen die:

• Het liefst morgen al aan de slag wil als paardencoach
• Heel veel over zichzelf wil leren samen metpaarden
• Passie heeft voor mensen en paarden
• Steeds maar hoort dat zij/hij altijd zo goed luistert en de “goede” vragen stelt
• Of al werkt als coach, maar op zoek is naar nieuwe methodieken waaronder het inzetten van een paard
• Al coach is en behoefte heeft  aan uitbreiding en extra verdieping in dit vakgebied

Met deze basis kun je direct hands-on aan de slag! Of je nu een paardencoach opleiding voor je eigen ontwikkeling wilt volgen, je coaching wilt combineren met je hobby paard, of er je werk van maakt/hebt.
Transparant, helder, praktisch!

KOM OOK MET ONS IN DE BAK - AAN DE BAK

Na succesvol afronden van de opleiding ben je gediplomeerd coach en kun je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. In de basisopleiding paardencoach leer je heel veel over coachen met paarden, je maakt kennis met diverse coaching technieken en leert paarden op een goede manier in te zetten tijdens de coaching. Hierbij is de veiligheid en gezondheid van het paard zeer belangrijk en leer je natuurlijk om verantwoord
om te gaan met de emotionele en fysieke veiligheid van de coachee.

Onze basis is de aanpak “Paard als Spiegel” en de basistheorie heeft als onderlegger het “Hoe-boek voor de coach”. Een praktische handzame gids voor coachen met een warme handdruk.
Wij geloven erin dat je als coach, of je nu paardencoach bent of niet, een solide basis moet hebben. Net als een boom die tijd nodig heeft om te wortelen, een stevige stam te krijgen en
daarna mooie takken ontwikkelt. Niet voor niets vind je bovenaan de homepage de boom als basis. Deze opleiding is je basis en geeft je tijd te wortelen en te groeien, hierna heb je tijd om je te
specialiseren in specifieke methodieken, bij te scholen, je te verdiepen en te verbreden. Daarom organiseren we zowel tijdens als na de opleiding diverse verdiepingsmomenten, intervisies en masterclasses. Zodat jij je kunt blijven ontwikkelen! Op het gebied van mens, paard en welzijn, maar ook zakelijk in je coachpraktijk.

“WELZIJN VAN HET PAARD, MIJN CO-COACH, IS BELANGRIJK! DIT BETEKENT DAT IK ALS COACH MET PAARDEN ME BLIJF ONTWIKKELEN EN BEVRAAG OP HET GEBIED VAN PAARDEN WAARONDER GEDRAG,  BELASTBAARHEID, HOE PAARDEN LEREN, TRAININGSPRINCIPES EN ETHIEK.”

Praktische aanpak
Onze opleiding onderscheidt zich doordat jij vooral bezig bent met de prakjk! Je werkt met een hoofdtrainer en daarnaast met diverse gasttrainers zoals een paardengedragsdeskundige, een expert op het gebied van
Kata en een specialist paardvaardigheden en werken met doelgroepen. En alleen hebben zij een ruime ervaring als (paarden)coach en op het gebied van trainer- en ondernemerschap.
Jij bent dus zelf veel aan het oefenen, ook in je eigen setting thuis en/of op stal! Zelf doen, leren en ervaren.

De basisopleiding paardencoach bestaat uit 8 praktijkgerichte modules. Bij iedere module hoort een praktijkopdracht en (online) theorietoets. De theorie doe je in je eigen tijd. We maken hierbij gebruik van een praktische online leeromgeving. Het eindpraktijkexamen doe je, als je er helemaal klaar voor bent. Wil je meer weten over de inhoud van de modules, klik dan hier.
Tussen de modules zit voldoende tijd voor de theorie en het inleveren van je prakrijkopdrachten. In iedere module is er aandacht voor jouw persoonlijk professionele ontwikkelplan. De modulaire opbouw
van de lessen, maakt het overzichtelijk en beheersbaar. Per behaalde module ontvang je een deelcertificaat.

Psssst: Wil je je niet vastleggen op een volledige opleiding maar vind je een één of meerdere modules interessant? Schrijf je dan nu in voor een losse module.

“PAARD IS EN BLIJFT EEN PAARD, EN IS GEEN MAGISCHE EENHOORN! PAARDENGEDRAG IS ALTIJD OP OP MEERDERE MANIEREN TE INTERPRETEREN. WAAR HET OMGAAT IS HOE DE COACHEE DIT ZIET EN ERVAART.”

De praktijkdagen zijn op vrijdag van 09:00 tot 12:30.
De volgende lesdata vind je op de pagina Agenda
Daarnaast is er een studiebelasting van minimaal 4 uur per week, waarin je zelf aan de slag bent met de theorie en praktijkoefening.
Aan de opleiding nemen minimaal 4 en maximaal 8 personen deel, zodat er genoeg ruimte is voor jouw ontwikkeling.

Je ontvangt het Certificaat Basis Paardencoach, bij het voldoende afronden van het eindexamen.

Voor de opleiding betaal je € 1249,- (excl. 21% btw) Dit is inclusief boekenpakket, arrangementen, online leeromgeving, gebruik van onze 4-benige coaches en 1 praktijkexamen. Voor alle aanvullende ondersteuning zoals; her toetsen, herexamen, extra begeleiding, enz. rekenen wij € 100,00 exclusief BTW per sessie.
De factuur dient voor aanvang van de training te worden voldaan.

Alle informatie vind je ook nog eens terug in onze brochure.

Leveringsvoorwaarden
De algemene voorwaarden van De paardencoachopleiding zijn van toepassing, deze kunt u raadplegen via de website of een exemplaar wordt verstrekt op aanvraag of bij aanvang cursus.

“DE INZET VAN HET PAARD IS EEN MIDDEL! ALS COACH DIEN IK DE VAARDIGHEDEN TE HEBBEN OM DAT IN TE ZETTEN WAT MIJN COACHEE NODIG HEEFT.”